Győzelemmel debütáltak seniorjaink

Józsefvárosi Kosárlabda Club
14 Oct 2023

Győzelemmel debütáltak seniorjaink

Unitef Céh - JKC Cuvée 52-70

(12-13, 10-23, 12-18, 18-16)

Senior Budapest-bajnokság

JKC Cuvée: Hack 22/12, dr. Tóth 10/3, Kecskeméti 3, Bükki 15, Villányi 10/6. Cs.: Reizer 2, Mihályi, Botár 8. 


Jól kezdett a nem igazán gyakorolt vegyes védekezéssel indító senior társaság, amelyből Kecskeméti őrizte remekül az ellenfél legveszélyesebb játékosát, a történelmi első kosarat pedig Hack szerezte betörés után. Az eső percek jó játéka után jött egy kis kapkodás, amit ellenfelünk kihasználva néhány könnyű kosárral felzárkózott. Csapatunkból a 2. negyed derekáig szinte Hack és Bükki volt eredményes, és védekezésben okozott egy kis gondot, hogy ellenfelünk kétcenteres játékra állt át. A félidő hajrája viszont egyértelműen a miénk volt Reizer ügyesen osztogatott, Bükkit továbbra sem tudták tartani a hazaiak, és a pontszerzésben kezdtek szépen eloszlani a terhek, dt. Tóth D. jelentkezett duplával, majd még szünet előtt egy hármassal. Egy 15-4-es rohamot bemutatva 14 pontos előnnyel térhetett pihenőre a társaság.

Szünet után újra Tóth volt eredményes, de megkapta a csapat az első, s mint később kiderült, egyetlen tripláját. Kisvártatva azonban Hack és a védekezésben demoralizáló szereléseket bemutató Villányi révén erre két távoli találattal felelve 20 ponttal elhúztak seniorjaink, és ezzel eldöntötték a találkozót. A záró szakaszban ugyan a vendégek ponterős játékosa zárások után több ízben is eredményes volt, de mindenre felelt debütáló alakulatunnk, így magabiztos, 18 pontos győzelemmel kezdték a bajnokságot.

Ready to get started?

Your club your way! Manage your club with SportMember and ease your work load. We’d love to help you get started. Create an account right away.
What does it cost?
Which needs do your club have? Basic or PRO subscription?
Pricing details
Functions
No 2 clubs are the same. Our features cover your needs.
Functions