Senior sorozat

Józsefvárosi Kosárlabda Club
4 Mar 2024

Meglehetősen régen hallhattak egyesületünk szurkolói, szimpatizánsai "legifjabb" csapatunkról, a legidősebbekről. Az ellentmondás csak látszólagos, legújabb csapatunk a senior bajnokságban most debütáló JKC Cuvée. Eddig az új csapat játékosai kicsit saját magukkal, egymással és a mezőnnyel ismerkedtek. Tavaly túl sok sikerélményben nem volt részük, idén viszont menetelésbe kezdtek, 4 mérkőzésükből hármat megnyertek, s a két legutóbbi összecsapáson elért győzelmükkel sorozat építésébe kezdtek. E két diadalról számolunk be


Terézvárosi BC - JKC Cuvée 42-80       (8-17, 9-18, 13-17, 12-28)

JKC Cuvée: HACK 20/18, Kecskeméti 2, REIZER 17/9, Botár 4, VILLÁNYI 11/6. Cs.: BÜKKI 6, Forgó 4, ZSOLNAI 17. 

Ősszel, hazai környezetben "veteránjaink" úgy kaptak ki 10 ponttal, hogy a félidőben 22 pontos hátrányban voltak. A visszavágóra a teljes "nehéztüzérséget", azaz a távolról igazán veszélyes játékosokat bevetve lépett pályára az együttes. Reizer Feri és Hack Andris révén az első két Cuvée-akciót triplával zárták veteránjaink, ami jó alaphangot adott csapatunk részéről a találkozónak. Villányi Gabi kezdetben hátul alakított nagyot remekül védekezve az egész liga egyik legjobb centerén, Mándoky Zsolton. A nyitó negyed végén 10 pont fölötti előnyre tettünk szert az őszi összecsapáshoz képest némiképp átalakított, "karcsúbb" kerettel felálló rivális ellen. A második etpban Hack Andris alaposan megszórta triplákkal a hazaiakat, és azért abban, hogy szünetig kerek 20-szal ment el csapatunk elévülhetetlen érdemei voltak a bátor és eredményes játékkal debütáló fiatalunknak, Zsolnai Szilveszternek. 

A 3. negyed elején az addig igen szervezetten, szívósan védekező csapatunkra ráijesztett két triplával a vendéglátó, ám Reizer Feri villanásaival tovább nyílt az olló, eldöntüttük a meccset. A záró szakasz pedig a szezon során először örömjátékba ment át csapatunk részéről, Villányi Gabi két hármast is "bezúzott", Szilveszter is szórta a kosarakat, Bükki Valentin pedig szépen, szerényen a "kezük alá" dolgozott. 


JKC Cuvée - Unitef Céh 77-57   (8-13, 23-18, 26-15, 20-11)

JKC Cuvée: Hack 12/6, KECSKEMÉTI 6, REIZER 16/9, Botár 4, Villányi 10/3. Cs.: ZSOLNAI 17, FORGÓ 7/3, Bükki 3, Mihályi. 

A magabiztos idegenbeli diadal után a nyeretlen, a szezonnyitón idegenben is biztosan legyőzött Unitef együttesét fogadtuk. Az előző fordulóban aratott diadal után seniorjaink esélyesként várhatták a meccset. A győztes csapaton ne változtass elvet szem előtt tartva ennek a találkozónak ugyanazzal a kezdővel vágtunk neki, mint amellyel a Terézvárost vertük.

Az esélyesség terhe egyértelműen érződött a csapaton, az első percekben gyakorlatilag mindent kihagytak a srácok - igaz a jó védekezésnek köszönhetően az ellenfél is. A 6 percben 2-2-re állt a csata, majd a liga "gólkirályjelöltje" a bajnokság legjobb pontátlaggal rendelkező játékosa, az ellenfél irányítója, dr. Torma Péter nagyon elkapta a fonalat. Jól használta társai zárását, s vagy mögüle, vagy mellé lépve szinte mindent bedobott. A nyitó negyed végén 5, a második etap közepén támadásban rendkívül görcsösen, sok labdát eladva játszva 7 pontos hátrányban volt a gárda. Szerencsére a félidő hajrájra sikerült rendezni a sorokat, és szünetig Reizer Feri és a padról beszállva a csapatnak ezúttal is lendületet, lökést adó Zsolnai Szilveszter vezérletével ledolgoztuk a hátrányt. Az első félidő 31 vendég pontjából 22 dobott Torma doktor. 

Szerencsére az első félidő végi lendület a folytatásra is megmaradt. Reizer Feri újabb hármasa egy 10-0-s roham kezdetét jelentette, és kezdte éreztetni hatását Kecskeméti Peti, valamint Forgó Ariel szívós védekezése az ellenfél "gólvágóján". Hack Andris, Forgó, majd Villányi Gabi is triplával jelentkezett, Zsolnait ezúttal sem tudták tartani. Fokozatosan "nyílt az olló", és a vége közte 20 lett, de ez azért nem volt egyszerű, alaposan megdolgoztak érte a srácok! 

Ready to get started?

Your club your way! Manage your club with SportMember and ease your work load. We’d love to help you get started. Create an account right away.
What does it cost?
Which needs do your club have? Basic or PRO subscription?
Pricing details
Functions
No 2 clubs are the same. Our features cover your needs.
Functions