:
2
Oirschot - D1

Lieve fans,

Een goede start van de tweede seizoenshelft was het afgelopen zondag! Om 10:00 vertrokken we richting Oirschot. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Om 12:45 uur klonk het fluitsignaal en binnen de eerste minuut van de wedstrijd bevonden we ons al in de cirkel van Oirschot, waar we direct een corner wisten te forceren. Pien wist de bal perfect in het hoekje te slepen, waardoor we meteen op een 0-1 voorsprong kwamen. En alsof dat nog niet genoeg was, amper 30 seconden later, bevonden we ons opnieuw in de cirkel van Oirschot. Deze keer was het Fleur die na een perfecte actie de bal met haar backhand in de goal wist te leggen en we hierdoor onze voorsprong wisten te vergrootten naar 0-2.

Een sterke start van de wedstrijd, maar we wisten dat we gefocust moesten blijven en niet mochten terugzakken. Helaas wist Oirschot vlak voor rust de spanning terug te brengen door de 1-2 te scoren uit een corner. We beseften dat ze met nieuwe energie aan de tweede helft zouden beginnen, maar wij waren even vastberaden om nog meer te geven. Onze verdediging stond sterk en Noemi wist het doel perfect te verdedigen, ondanks de kansen die Oirschot kreeg.

Helaas viel in het derde kwart de gelijkmaker voor Oirschot, waardoor de spanning toenam. Maar na een goede peptalk gingen we vol goede moed het vierde kwart in. Iedereen zette alles op alles, en na een splijtende pass van Pien wist Minke, die volledig vrij stond bij de tweede paal, de bal perfect binnen te tikken, waardoor we weer op voorsprong kwamen: 2-3! In de laatste fase van het vierde kwart wisten we nog een corner te forceren die Sophie heerlijk tussen de palen wist te meppen. 2-4!

Nu was het zaak om rustig te blijven en de wedstrijd slim uit te spelen en dat deden we.

Het fluitsignaal klonk en de 3 punten waren voor ons. Bedankt voor alle trouwe supporters die zich in Oirschot langs de lijn lieten horen! 💚🤍🚀