Két győzelemmel irány a középmezőny

Józsefvárosi Kosárlabda Club
25 Jan 2024


Január közepéig nem volt túl sok sikerélményben része NB II-es csapatunknak. A 2. fordulóban ugyan simán verte a gárda a Százhalombatta gárdáját, ám azóta hol erősebb, hogy szűkebb kerettel felállva, hol simán, hol szoros mérkőzésen, de rendre alulmaradt a menet közben is alakuló, formálódó legénység. Aztán eljött január 14-e és valami elindult...


Százhalombattai KSE II - JKC 63-83 (17-29, 16-11, 11-14, 19-29)

JKC: Tima, Tamási 7, Pruck 6/6, Mészáros 6, Marjay 7. Cs.: BERTA 28/21, VARGA ZS.14/3, TAKÁCS G. 14/6, Takács I.3, Nagy S.

A nyeretlen sereghajtó százhalombattai legénység várt fiainkra, amely feltehetően úgy gondolkodott: kit győzzön le, ha nem a közvetlen előtte álló társulatot, azaz minket. Meg is szerezték a vezetést, ám Pruck Marci triplája egy 9-0-s sorozatot indított el csapatunktól. A folytatásban is a mi akaratunk érvényesült, a negyed derekán a padról beszálló Berta Dani is beemelt egy trojkát, akkor még nem sejthettük, mekkorát alakít majd ezen a roppant fontos találkozón. A nyitó negyedet rég nem látott hatékony és eredményes támadójátékkal 12 ponttal nyertük.

Ijesztően, 8-0-s hazai rohammal indult a második etap, a kis szünet nagyon megtörte lendületünket. E kritikus helyzetben Marjay Ádám villant, majd Takács Gábor emelt egy két nyugtató triplát, 7 pontos előnnyel fordultunk a második félidőre.

Ahogy a mérkőzést, a 2. félidőt is mi kezdtük jobban, egy 8-3-as rohammal. Ezt követően váltva estek a kosarak, állandósult a 10 pont körüli vezetésünk. A negyed hajrájától kezdetét vette a Berta Dani show. A 3. negyed végén és a záró etap elején 3 triplát is beemelt, neki, valamint az ekkortájt szintén igen eredményes Varga Zsoltnak elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a záró etap derekára csapatunk 19 pontra növelve előnyét eldöntötte a maga javára a találkozót és egyről a kettőre jutott a győzelmek tekintetében.


JKC - Szentendrei KSE 84-82   (21-21, 18-26, 28-8, 17-27)

JKC: TIMA 5/3, PRUCK 15/9, BERTA 19/9, MÉSZÁROS 19, MARJAY 14. Cs.: TAMÁSI 12, Nagy S. Szlobodnik, Bencsik.

A magabiztos százhalombattai siker után a 6-4-es győzelem-vereség mutatóval a mezőny első felében álló szentendrei együttest fogadtuk - kissé tartalékosan. Ennek ellenére Pruck Marci és Berta Dani tripláira, valamint Marjay Ádám center kosaraira alapozva jól kezdtünk, s 13-8-ra vezettünk a negyed derekán. A negyed végére azonban ellenfelünk ledolgozta hátrányát. Bár a második etap vendég triplával indult, erre egy 8-0-s rohammal feleltek a srácok. A negyed derekán azonban megtört a lendület, kicsit szétesett a védekezés és egy 17-6- os rohammal fordított és 8 pontos előnnyel térhetett pihenőre a szentendrei legénység.

A szünet nagyon jót tett a csapatnak, hiszen remekül egyensúlyba hozva Pruck és Berta tripláival a külső és a Marjay-Mészáros duó jóvoltából a belső, palánk alatti pozíciós játékot, egy szédületes 17-2-vel kezdtünk. Pazar csapatjátékkal 28-8-ra hoztuk a szakaszt, talán nem túlzunk, ha azt állítjuk. ez volt a csapat legjobb negyede a szezon során. A záró 10 percnek 12 pontos előnyből vágtunk neki, de sejthető volt, hogy ellenfelünk nem nézi tovább tétlenül a sziporkázásunkat. Ekkor már az is érezhető volt, hogy ezúttal szűkebb rotáció áll Farkas Ádám rendelkezésére. Fel is jött és az utolsó percben le is dolgozta hátrányát a szentendrei társaság. 7 másodperccel a befejezés előtt edzőnk időt kért, majd úgy másfél szekundummal a játékidő letelte előtt druszája, Marjay megszerezte a győztes duplát. Szűk ideje volt még ellenfelünknek hosszebbításra menteni, vagy megfordítani a találkozót, de a hasznosan és eredményesen játszó Tamási Peti labdát szerzett - sikerült a bravúr, nem csoda, hogy az öltöző falait majd' szétvetette az öröm!

Szerző: Botár László

Ready to get started?

Your club your way! Manage your club with SportMember and ease your work load. We’d love to help you get started. Create an account right away.
What does it cost?
Which needs do your club have? Basic or PRO subscription?
Pricing details
Functions
No 2 clubs are the same. Our features cover your needs.
Functions